Loading...
VANDRA MED VARGAR 2018-08-31T19:06:38+00:00

Project Description

VANDRA MED VARGAR

Vill du uppleva något extra spännande under sommaren så skall du följa med på en vargsafari under juli-augusti och höra vargflockens stämningsfulla yl i nattens mörker.

Spänningen stiger när vi vandrar in i något av våra 5 vargrevir. Färska spår gör det extra spännande, vi vet att de finns i vår närhet, vi är under uppsikt var så säker. Att befinna sig i ett vargrevir är en extra krydda i vår tillvaro, att övernatta med vetskap om att flocken finns i vår närhet kommer att bli en upplevelse du aldrig glömmer.

Ylande vargflock, augusti 2018

Klicka på ljudspelaren för att lyssna!

Arrangemang: Vargsafari

Säsong: vecka 2 – 50

Arrangemangets längd: ca 24 tim

Deltagare: 2-4 personer

Pris: 2 750 kr per person

Ingår i priset: Vi börjar med en lunch hos Hellen som driver Ulvsbomuren Vildmark och Lantliv. Färden fortsätter sedan till vargreviret, där installerar vi oss i ett varggömslet. Ni får information om vargen och reviret som vi befinner oss i. Efter en kortare kvällsvandring njuter ni av en god middag medan ni håller uppsikt över myrlandskapet utanför. Efter frukosten ger vi oss ut på en längre vandring i reviret. Sovsäck, liggunderlag och ficklampa finns i gömslet.

Boende: Övernattning sker i ett permanentbyggt varggömslet med fotogluggar åt alla håll, uppvärmning med gasolkamin. Väljer du ett av våra portabla gömslen så kommer du att befinna dig nära flocken under natten, vilket innebär att du kommer att höra vargflockens yl under natten. Till 95% har våra gäster hört vargarna yla på våra vargsafari.

Förkunskaper: God allmän kondition.

Övrig info: Vi vandrar i vargreviret och letar efter spår/spårtecken.

Övriga djur i området: Slaguggla, Pärluggla, Sparvuggla, Älg, Lo, Rådjur, Räv.

Utrustning: Ta med dig varma kläder samt ombyte, mobiltelefon, kamera, kikare och vattenflaska.